Houdini in IDeA

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: bob, hgm, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
User avatar
Houdini
Posts: 1471
Joined: Mon Mar 15, 2010 11:00 pm
Contact:

Re: Houdini in IDeA

Post by Houdini » Mon Jan 03, 2011 10:44 am

Gino Figlio wrote:It's the remote versions of Houdini where I have found troubles, i.e. using the remote RTServers to communicate the remote engines with your local Aquarium.
Doesn't Aquarium set the UCI options for the remote engines? How do you set other important options like the Hash size or the GaviotaTbPath?

To put it differently, why is the "Threads=1" option different from the equally important "Hash=1024" or "GavioataTbPath=C:\Data\Gaviota"?

Gino Figlio
Posts: 94
Joined: Sun Jan 10, 2010 5:10 am
Location: Lamar, Colorado, USA

Re: Houdini in IDeA

Post by Gino Figlio » Mon Jan 03, 2011 1:55 pm

I'm retesting. It used to be that the remote server was enough to set # threads and aquarium could be ignored. I noticed that with the new Aquarium and new remote servers you don't have an option to ignore your local Aquarium and only go by remote settings. So my current test is to specify both with the local Aquarium and remote servers a # threads =1. So far so good.

Post Reply