You can run your engine on lichess.org now

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: bob, hgm, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
zenpawn
Posts: 299
Joined: Sat Aug 06, 2016 6:31 pm
Location: United States

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by zenpawn » Thu Apr 26, 2018 12:12 am

Would be great if WinBoard could add this integration. :)

User avatar
velmarin
Posts: 1600
Joined: Mon Feb 21, 2011 8:48 am

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by velmarin » Thu Apr 26, 2018 2:52 am

zenpawn wrote:Would be great if WinBoard could add this integration. :)
OK, is it, Dorpsgek by Matew Brades, is one example.

https://lichess.org/@/Dorpsgek

You can read something here:
https://lichess.org/forum/general-chess ... lichess#10

User avatar
xr_a_y
Posts: 778
Joined: Sat Nov 25, 2017 1:28 pm
Location: France

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by xr_a_y » Thu Apr 26, 2018 5:46 am

I didn't have any problem with Weini using both uci (newly implemented) or xboard when I use the new bot functionality of lichess.

Just that for xboard, it seems you have to implement the old "time" feature ...

zenpawn
Posts: 299
Joined: Sat Aug 06, 2016 6:31 pm
Location: United States

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by zenpawn » Thu Apr 26, 2018 9:25 am

velmarin wrote:
zenpawn wrote:Would be great if WinBoard could add this integration. :)
OK, is it, Dorpsgek by Matew Brades, is one example.

https://lichess.org/@/Dorpsgek

You can read something here:
https://lichess.org/forum/general-chess ... lichess#10
I was referring to the WinBoard GUI. :)

I'll probably try the python script at some point and prepare myself for the "fiddling" Matthew mentioned was required. I was hoping he'd follow up that comment, but I don't see that he did.

zenpawn
Posts: 299
Joined: Sat Aug 06, 2016 6:31 pm
Location: United States

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by zenpawn » Thu Apr 26, 2018 9:30 am

xr_a_y wrote:I didn't have any problem with Weini using both uci (newly implemented) or xboard when I use the new bot functionality of lichess.

Just that for xboard, it seems you have to implement the old "time" feature ...
RookieMonster uses "time" -- didn't realize there was a newer way for the protocol to report that information to the engine.

User avatar
gbtami
Posts: 364
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:29 am
Location: Hungary
Contact:

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by gbtami » Thu Apr 26, 2018 9:35 am

zenpawn wrote:
velmarin wrote:
zenpawn wrote:Would be great if WinBoard could add this integration. :)
OK, is it, Dorpsgek by Matew Brades, is one example.

https://lichess.org/@/Dorpsgek

You can read something here:
https://lichess.org/forum/general-chess ... lichess#10
I was referring to the WinBoard GUI. :)

I'll probably try the python script at some point and prepare myself for the "fiddling" Matthew mentioned was required. I was hoping he'd follow up that comment, but I don't see that he did.
Now no "fiddling" needed for xboard engines. lichess-bot supports them similar to uci ones. You just have to set some lines in config.yml and you are ready to go. PyChessBot is running pychess-engine which uses xboard protocol also.

User avatar
velmarin
Posts: 1600
Joined: Mon Feb 21, 2011 8:48 am

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by velmarin » Thu Apr 26, 2018 11:51 am

zenpawn wrote:
velmarin wrote:
zenpawn wrote:Would be great if WinBoard could add this integration. :)
OK, is it, Dorpsgek by Matew Brades, is one example.

https://lichess.org/@/Dorpsgek

You can read something here:
https://lichess.org/forum/general-chess ... lichess#10
I was referring to the WinBoard GUI. :)

I'll probably try the python script at some point and prepare myself for the "fiddling" Matthew mentioned was required. I was hoping he'd follow up that comment, but I don't see that he did.
Maybe with wb2uci adapter.
I do it with "UCI engine" is to start the python script and connect.
I start liches in the browser and with my account and operate from it, challenge, accept challenges, etc.

User avatar
xr_a_y
Posts: 778
Joined: Sat Nov 25, 2017 1:28 pm
Location: France

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by xr_a_y » Thu Apr 26, 2018 6:39 pm

Nope forget what I said, I was wrong, time and otime seem to be the "new" way of manaing time (protocol version 2), Weini use level for this ...

zenpawn
Posts: 299
Joined: Sat Aug 06, 2016 6:31 pm
Location: United States

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by zenpawn » Thu Apr 26, 2018 6:42 pm

xr_a_y wrote:Nope forget what I said, I was wrong, time and otime seem to be the "new" way of manaing time (protocol version 2), Weini use level for this ...
Well, even with time, level is important, since it tells you the time control, whereas time tells you how much is left.

Post Reply