CB15 bug

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: hgm, Dann Corbit, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
James Constance
Posts: 356
Joined: Wed Mar 08, 2006 7:36 pm
Location: UK

Re: CB15 bug

Post by James Constance » Tue Dec 11, 2018 6:50 am

I wonder if anyone has had any luck with the new attacks tab in the advanced search? For me it does not work at all, finding all the games in the database whatever the search.

James Constance
Posts: 356
Joined: Wed Mar 08, 2006 7:36 pm
Location: UK

Re: CB15 bug

Post by James Constance » Tue Dec 11, 2018 6:52 am

Hurnavich wrote:
Mon Dec 10, 2018 5:22 pm
CBase 15.4 Changelog:
- Raytracing on AMD CPUs.
- Database names with umlauts (or cyrillic characters etc.) in icon lists.
- Instant analysis on CPUs with two cores.
- No repeated texts in repeated Tactical Analysis.
- Switch "only top games" in reference window was inactive
- Moves by other side in reference window visually different.
- Wrong font for special symbols (better is,..) in symbol palette, save dialog, ...
- Find similar endgames displayed results twice.
- Move indicator in evaluation profile larger.
- Creating a database in system folder "Downloads" failed.
- Streaming in multi board was broken.
- Editing keys was disabled.
- Minor errors in manoeuvre dialog and search.
- Don't update search booster during game import.
- Help button in save dialog.
- Inkonsistent numbers in critical line.
- Any single char annotation in parantheses generated a diagram.
- Crash in manoeuvre search if first game in db is a text.
- Crash in tactical analysis on some cpus.
- Error in tactical analysis on positions, some moves were not annotated.
- Searches from database window or games list could generate different results.
- Unload search booster when DB is closed.
- Next/previous game on search result.
- CB diagram in text file with user defined pieces.
- Figurine in RTF.
Where does Chessbase publish their changelog? Thanks.

User avatar
AdminX
Posts: 5605
Joined: Mon Mar 13, 2006 1:34 pm
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: CB15 bug

Post by AdminX » Tue Dec 11, 2018 8:30 am

\Program Files\ChessBase\CBase15\ChangeLog.txt
"Good decisions come from experience, and experience comes from bad decisions."
__________________________________________________________________
Ted Summers

Gian-Carlo Pascutto
Posts: 1204
Joined: Sat Dec 13, 2008 6:00 pm
Contact:

Re: CB15 bug

Post by Gian-Carlo Pascutto » Tue Dec 11, 2018 3:05 pm

A small bug I notice is that it keeps deleting the .ico file of my database when I update the games.

James Constance
Posts: 356
Joined: Wed Mar 08, 2006 7:36 pm
Location: UK

Re: CB15 bug

Post by James Constance » Tue Dec 11, 2018 5:00 pm

AdminX wrote:
Tue Dec 11, 2018 8:30 am
\Program Files\ChessBase\CBase15\ChangeLog.txt
Thanks!

jdart
Posts: 4078
Joined: Fri Mar 10, 2006 4:23 am
Location: http://www.arasanchess.org

Re: CB15 bug

Post by jdart » Wed Dec 12, 2018 2:44 am

Ever since upgrading to CB15, I am getting the "You are running low on system resources" dialog from CB pretty often. This is on an 8-core system with 32G RAM.

--Jon

James Constance
Posts: 356
Joined: Wed Mar 08, 2006 7:36 pm
Location: UK

Re: CB15 bug

Post by James Constance » Wed Dec 12, 2018 5:04 pm

jdart wrote:
Wed Dec 12, 2018 2:44 am
Ever since upgrading to CB15, I am getting the "You are running low on system resources" dialog from CB pretty often. This is on an 8-core system with 32G RAM.

--Jon
Yes, me too, on the system on which I have the swap file disabled, though I only have 8Gb of RAM.

Post Reply