Komodo - Can I turn on MCTS w/ a command line switch?

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: bob, hgm, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
Post Reply
User avatar
sincerelybrent
Posts: 47
Joined: Fri Feb 15, 2019 10:41 pm
Full name: Brent M

Komodo - Can I turn on MCTS w/ a command line switch?

Post by sincerelybrent » Sun Mar 10, 2019 3:03 am

I’d like to use Komodo MCTS as LeelaFish’s auxiliary engine. Am I able to turn MCTS on w/ some sort of command line switch? As an example, I tell Houdini to use tactical mode by feeding “tactical mode=1” to LFish’s parameters. Thanks

adnoh
Posts: 9
Joined: Tue Jun 26, 2007 4:31 am
Full name: Charles Wong

Re: Komodo - Can I turn on MCTS w/ a command line switch?

Post by adnoh » Sun Mar 10, 2019 3:32 am

auxengine-options=Use MCTS=true

User avatar
sincerelybrent
Posts: 47
Joined: Fri Feb 15, 2019 10:41 pm
Full name: Brent M

Re: Komodo - Can I turn on MCTS w/ a command line switch?

Post by sincerelybrent » Sun Mar 10, 2019 3:32 pm

That setting seems to have worked. I had the aux engine log at level 10 verbosity and verified MCTS is working. My settings for LeelaFish, using Komodo 12.3 as the aux, are "threads=4;hash=1024;use mcts=true" If you set this up, too, remember to use time controls that average > 5 seconds to take advantage of the MCTS abilities. Also, according to the Komodo user guide, the default 128 mbs hash for MCTS is plenty for match play on most consumer machines. If you were to use MCTS for long analysis, you'd want to do the math in the formula to see if you need to bump MCTS hash up.

Post Reply