Can Leela use 2x RTX gpus?

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: hgm, Harvey Williamson, bob

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
Hai
Posts: 452
Joined: Sun Aug 04, 2013 11:19 am

Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Hai » Fri Apr 26, 2019 12:17 pm

Using chessbase 15 gui?
Using chessok Aquarium gui?
What should I do?

Werewolf
Posts: 1184
Joined: Thu Sep 18, 2008 8:24 pm

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Werewolf » Fri Apr 26, 2019 4:20 pm

Hai wrote:
Fri Apr 26, 2019 12:17 pm
Using chessbase 15 gui?
Using chessok Aquarium gui?
What should I do?
Google and see where this has been asked many times before

Ron Langeveld
Posts: 134
Joined: Tue Jan 05, 2010 7:02 pm

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Ron Langeveld » Fri Apr 26, 2019 4:23 pm

Could be the 20th entry on this list?

https://brightside.me/wonder-curiositie ... le-381260/

Hai
Posts: 452
Joined: Sun Aug 04, 2013 11:19 am

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Hai » Sat Apr 27, 2019 4:42 pm

Werewolf wrote:
Fri Apr 26, 2019 4:20 pm
Hai wrote:
Fri Apr 26, 2019 12:17 pm
Using chessbase 15 gui?
Using chessok Aquarium gui?
What should I do?
Google and see where this has been asked many times before
Done, but still some guys have speed problems to reach more nps, not like it would be 2 gpus.

Albert Silver
Posts: 2829
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:57 pm
Location: Rio de Janeiro, Brazil

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Albert Silver » Sat Apr 27, 2019 4:46 pm

Hai wrote:
Sat Apr 27, 2019 4:42 pm
Werewolf wrote:
Fri Apr 26, 2019 4:20 pm
Hai wrote:
Fri Apr 26, 2019 12:17 pm
Using chessbase 15 gui?
Using chessok Aquarium gui?
What should I do?
Google and see where this has been asked many times before
Done, but still some guys have speed problems to reach more nps, not like it would be 2 gpus.
The CPU they have is also a factor. Slow core clocks will hurt performance, such as typical Xeons or the like.
"Tactics are the bricks and sticks that make up a game, but positional play is the architectural blueprint."

Gino Figlio
Posts: 88
Joined: Sun Jan 10, 2010 5:10 am
Location: Lamar, Colorado, USA

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Gino Figlio » Sun Apr 28, 2019 1:42 am

What would be the best CPU for an RTX 2080? Are there benchmarks somewhere?

corres
Posts: 1413
Joined: Wed Nov 18, 2015 10:41 am
Location: hungary

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by corres » Sun Apr 28, 2019 6:12 am

Hai wrote:
Fri Apr 26, 2019 12:17 pm
...
Your main question is rather stupid.
Do you not know TCEC and CCCC also use multiple GPUs?

Werewolf
Posts: 1184
Joined: Thu Sep 18, 2008 8:24 pm

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Werewolf » Sun Apr 28, 2019 7:04 am

Albert Silver wrote:
Sat Apr 27, 2019 4:46 pm
Hai wrote:
Sat Apr 27, 2019 4:42 pm
Werewolf wrote:
Fri Apr 26, 2019 4:20 pm
Hai wrote:
Fri Apr 26, 2019 12:17 pm
Using chessbase 15 gui?
Using chessok Aquarium gui?
What should I do?
Google and see where this has been asked many times before
Done, but still some guys have speed problems to reach more nps, not like it would be 2 gpus.
The CPU they have is also a factor. Slow core clocks will hurt performance, such as typical Xeons or the like.
And raising thread count on the cpu doesn't help? I was surprised when I saw that the best CPU thread count for a dual 2080 Ti is 3. I assumed therefore the issue was simply the CPU isn't doing too much.

But are you saying it doesn't scale up with more cores very well?

corres
Posts: 1413
Joined: Wed Nov 18, 2015 10:41 am
Location: hungary

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by corres » Sun Apr 28, 2019 8:54 am

You forget the effect of the used GPUs and the effect of motherboard and its settings: SLI/CrossFire/NONE.

Albert Silver
Posts: 2829
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:57 pm
Location: Rio de Janeiro, Brazil

Re: Can Leela use 2x RTX gpus?

Post by Albert Silver » Mon Apr 29, 2019 4:39 pm

Werewolf wrote:
Sun Apr 28, 2019 7:04 am
Albert Silver wrote:
Sat Apr 27, 2019 4:46 pm
Hai wrote:
Sat Apr 27, 2019 4:42 pm
Werewolf wrote:
Fri Apr 26, 2019 4:20 pm
Hai wrote:
Fri Apr 26, 2019 12:17 pm
Using chessbase 15 gui?
Using chessok Aquarium gui?
What should I do?
Google and see where this has been asked many times before
Done, but still some guys have speed problems to reach more nps, not like it would be 2 gpus.
The CPU they have is also a factor. Slow core clocks will hurt performance, such as typical Xeons or the like.
And raising thread count on the cpu doesn't help? I was surprised when I saw that the best CPU thread count for a dual 2080 Ti is 3. I assumed therefore the issue was simply the CPU isn't doing too much.

But are you saying it doesn't scale up with more cores very well?
No, I am saying it doesn't scale up with more cores at all. In fact, you will lose performance with more cores, not gain.
"Tactics are the bricks and sticks that make up a game, but positional play is the architectural blueprint."

Post Reply