Prodeo 1.7 problem

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: hgm, Dann Corbit, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
User avatar
Graham Banks
Posts: 35633
Joined: Sun Feb 26, 2006 9:52 am
Location: Auckland, NZ

Re: Prodeo 1.7 problem

Post by Graham Banks » Sun Nov 06, 2011 4:44 am

gerold wrote:Rebeluci exe. does not work installed as uci eng. in Arena for some reason.
Works fine in ChessGUI though. :wink:
gbanksnz at gmail.com

User avatar
Rebel
Posts: 6167
Joined: Thu Aug 18, 2011 10:04 am

Re: Prodeo 1.7 problem

Post by Rebel » Sun Nov 06, 2011 3:46 pm

I am using Arena 3.0

Currently and the last week 6 eng-eng matches (thus 12 x PD) are running on my quad, 6 x as UCI, 6 as WB.

I noticed 3 things:

1. Sometimes Arena hangs after a 3 fold repetition and I have to click "draw" to have the match to continue.

2. Arena restarts after 20 rounds. It's probably a preventive measure due to memory leaks either by Arena or by the engines that are playing.

3. After 2048 (continues) games Arena goes nuts, score display not correct any longer, suddenly starts to play from the start position.

User avatar
Sylwy
Posts: 3727
Joined: Fri Apr 21, 2006 2:19 pm
Location: IASI - the historical capital of MOLDOVA
Full name: SilvianR

Re: Arena=a lot of problems ! Use WinBoard , please !

Post by Sylwy » Sun Nov 06, 2011 4:28 pm

Rebel wrote: 1. Sometimes Arena hangs after a 3 fold repetition and I have to click "draw" to have the match to continue.

2. Arena restarts after 20 rounds. It's probably a preventive measure due to memory leaks either by Arena or by the engines that are playing.

3. After 2048 (continues) games Arena goes nuts, score display not correct any longer, suddenly starts to play from the start position.
And many more !
That's because I removed aReNa from all my PCs ! :lol:
===============================================
WinBoard of Maestro H.G. Muller is the native GUI for all WB engines !!!!!

Polyglot works also super on WinBoard with the UCI engines.

Well, I know they are some fans of ChessBase Fritzies ! :lol: In this situation use Wb2Uci. A better choice than aReNa !

Regards,
SilvianR :wink:

gerold
Posts: 10121
Joined: Wed Mar 08, 2006 11:57 pm
Location: van buren,missouri

Re: Arena=a lot of problems ! Use WinBoard , please !

Post by gerold » Sun Nov 06, 2011 6:31 pm

Sylwy wrote:
Rebel wrote: 1. Sometimes Arena hangs after a 3 fold repetition and I have to click "draw" to have the match to continue.

2. Arena restarts after 20 rounds. It's probably a preventive measure due to memory leaks either by Arena or by the engines that are playing.

3. After 2048 (continues) games Arena goes nuts, score display not correct any longer, suddenly starts to play from the start position.
And many more !
That's because I removed aReNa from all my PCs ! :lol:
===============================================
WinBoard of Maestro H.G. Muller is the native GUI for all WB engines !!!!!

Polyglot works also super on WinBoard with the UCI engines.

Well, I know they are some fans of ChessBase Fritzies ! :lol: In this situation use Wb2Uci. A better choice than aReNa !

Regards,
SilvianR :wink:
Played over 10k games in Arena 1.1. with 100 diff. engines. No problems with Arena yet. Been using Arena for 12 years + no problems. I have tried a dozen GUI and fine that Arena is the most
dependable for eng.vs.eng. matches.

User avatar
Sylwy
Posts: 3727
Joined: Fri Apr 21, 2006 2:19 pm
Location: IASI - the historical capital of MOLDOVA
Full name: SilvianR

Re: Arena=a lot of problems ! Use WinBoard , please !

Post by Sylwy » Sun Nov 06, 2011 7:36 pm

gerold wrote:
Sylwy wrote:
Rebel wrote: 1. Sometimes Arena hangs after a 3 fold repetition and I have to click "draw" to have the match to continue.

2. Arena restarts after 20 rounds. It's probably a preventive measure due to memory leaks either by Arena or by the engines that are playing.

3. After 2048 (continues) games Arena goes nuts, score display not correct any longer, suddenly starts to play from the start position.
And many more !
That's because I removed aReNa from all my PCs ! :lol:
===============================================
WinBoard of Maestro H.G. Muller is the native GUI for all WB engines !!!!!

Polyglot works also super on WinBoard with the UCI engines.

Well, I know they are some fans of ChessBase Fritzies ! :lol: In this situation use Wb2Uci. A better choice than aReNa !

Regards,
SilvianR :wink:
Played over 10k games in Arena 1.1. with 100 diff. engines. No problems with Arena yet. Been using Arena for 12 years + no problems. I have tried a dozen GUI and fine that Arena is the most
dependable for eng.vs.eng. matches.
Yeah !

This Arena is a good one :

Image

10.000 games in 100 years ! Guaranteed !

:shock: SilvianR :shock:

User avatar
mclane
Posts: 18460
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:40 pm
Location: US of Europe, germany
Full name: Thorsten Czub
Contact:

Re: Prodeo 1.7 problem

Post by mclane » Sun Nov 06, 2011 8:51 pm

sorry but i don't have these effects.
What seems like a fairy tale today may be reality tomorrow.
Here we have a fairy tale of the day after tomorrow....

Post Reply