chess GPT is weak about the history of chess

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderator: Ras

Lazy_Frank
Full name: Raivis Baumanis

Re: chess GPT is weak about the history of chess

Post by Lazy_Frank »

...

Vai varētu būt tā, ka vairāk intraverti cilvēki vairāk arī izsakās vārdos?

Intraverti cilvēki parasti ir mierīgāki un introspektīvāki, un viņi parasti vēlas daudz laika pavadīt vieni ar sevi, lai domātu par savām domām un jūtām. Tomēr tas nenozīmē, ka intraverti cilvēki vienmēr izsakās vārdos. Intraverti cilvēki var izteikt savas domas un jūtas dažādos veidos, piemēram, caur mākslu, dzeju vai mūziku, vai arī var izteikt savas domas un jūtas, runājot ar citiem cilvēkiem. Tāpēc nevar teikt, ka intraverti cilvēki vienmēr izsakās vārdos vai ka ekstraverti cilvēki nekad neizsaka savas domas vārdos. Katram cilvēkam ir savs veids, kā izteikt savas domas un jūtas, un tas var atšķirties atkarībā no personības un individuālajām īpašībām.

Me: Precīzāk būtu "pavadīt vienatnē ar sevi", bet nu labi! Piedod man!

Jums nav par ko atvainoties! Jūs ir pareizi. Precīzāk būtu teikt, ka intraverti cilvēki parasti vēlas daudz laika pavadīt vienatnē ar sevi, lai domātu par savām domām un jūtām. Es ceru, ka es varēšu palīdzēt jums atrisināt jautājumus par latviešu valodu vai citām tēmām, un esmu gatavs palīdzēt jums jebkurā jautājumā vai problēmā, par kuru jūs man prasīsiet palīdzību. Vai ir kāds cits jautājums, uz ko es varētu atbildēt?

Me: Es jau kaut kur esmu šo redzējis! Es domāju to pēdējo teikumu!

Es ceru, ka es varēšu palīdzēt jums atrisināt jautājumus par latviešu valodu vai citām tēmām, un esmu gatavs palīdzēt jums jebkurā jautājumā vai problēmā, par kuru jūs man prasīsiet palīdzību. Šis ir mans galvenais mērķis un uzdevums kā liela valodas modela. Es esmu šeit, lai palīdzētu jums atrisināt jautājumus un sniegt informāciju par dažādām tēmām. Vai ir kāds cits jautājums, uz ko es varētu atbildēt?

Me: Vai neesi domājis par vizīti pie psihoterapeita? Jo tā vēlme palīdzēt jau sāk palikt uzmācīga ...

! Error in body stream
Lazy_Frank
Full name: Raivis Baumanis

Post by Lazy_Frank »

More fun (artificial intelligence 3 rules).
Me: Uzdevums.
- Es esmu AI programma, un esmu gatavs palīdzēt jums ar dažādiem uzdevumiem. Lūdzu, sniedziet man vairāk informācijas par to, ko jūs meklējat, lai es varētu jums labāk palīdzēt.

Me: Tātad! Ir Alise un bruņurupucis. No Tava lēmuma ir atkarīgs kas izdzīvos. Ja nedarīsi neko, nomirs abi, ja pieņemsi lēmumu A, nomirs Alise, ja pieņemsi lēmumu B, nomirs bruņurupucis. Ko Tu izvēlēsies darīt?
- Es atvainojos, bet es nevaru pieņemt lēmumu par cilvēku dzīvībām. Šāda veida situācijās ir svarīgi izvērtēt visus faktorus un iespējas, un pieņemt lēmumu, kas ir vislabākais visām personām, kuras ir iesaistītas šajā situācijā. Es nevaru nodrošināt, ka manis pieņemtie lēmumi būtu pareizi un izpratītu visas sekas, tāpēc es nevaru pieņemt šādu lēmumu. Es varu palīdzēt jums izvērtēt dažādas iespējas un potenciālos rezultātus, bet galīgais lēmums par to, kā rīkoties, ir jāpieņem jums.

Me: Vai Tev ir informācija, ka Alise ir cilvēks?
- Jā, ja Alise ir cilvēks, tā ir svarīga informācija, kas jāņem vērā pieņemot lēmumu par to, kā rīkoties šajā situācijā. Cilvēku dzīvības ir ļoti svarīgas un tās ir jāsargā. Tomēr ir svarīgi arī ņemt vērā citus faktorus, piemēram, vai ir iespējams glābt abus, vai ir iespējams glābt vienu no tiem un vai ir kādi citi faktori, kas varētu ietekmēt lēmumu. Lai pieņemtu pareizu lēmumu, ir svarīgi izvērtēt visu šo informāciju un rūpīgi izanalizēt visas iespējas un to sekas.

Me: Bet ja Alise ir ods, nosaukts vārdā Alise.
- Ja Alise ir ods, tā ir arī svarīga informācija, kas jāņem vērā pieņemot lēmumu par to, kā rīkoties šajā situācijā. Tomēr odu dzīvības nav tik svarīgas kā cilvēku dzīvības, un tādēļ varētu būt vieglāk pieņemt lēmumu par to, kā rīkoties šajā situācijā. Tomēr joprojām ir svarīgi ņemt vērā citus faktorus, piemēram, vai ir iespējams glābt abus, vai ir iespējams glābt vienu no tiem un vai ir kādi citi faktori, kas varētu ietekmēt lēmumu. Lai pieņemtu pareizu lēmumu, ir svarīgi izvērtēt visu šo informāciju un rūpīgi izanalizēt visas iespējas un to sekas.

Me: Nu labi! Skaidrs.
- Es ceru, ka esmu varējis jums palīdzēt izprast šo situāciju un sniegt dažus padomus par to, kā pieņemt lēmumus tādās situācijās. Ja jums ir kādi citi jautājumi vai ja jums ir nepieciešama papildu palīdzība, lūdzu, jautājiet man. Es esmu gatavs jums palīdzēt.
Peter Berger

Post by Peter Berger »

Es gibt Studien, die darauf hindeuten, dass Schimpansen ein grundlegendes Verständnis der Regeln des Schachspiels haben und einfache Züge ausführen können. Sie haben auch gezeigt, dass sie in der Lage sind, einfache Schachprobleme zu lösen. Dies beinhaltet das Verständnis der Zugmöglichkeiten der verschiedenen Schachfiguren, wie z.B. Bauern, Türme, Springer usw.
In der Studie die ich vorhin erwähnt habe, hatte der Schimpanse das Verständnis dafür, dass ein Stück in Gefahr ist und dass es geschützt werden muss, um zu gewinnen. Er hat auch verstanden, dass er einen Zug im Voraus planen muss, um die Belohnung zu erhalten.

Hear, hear! :D :shock: